101 YEARS AGO, DRINKING BECAME ILLEGAL

101 years ago today, after it was ratified a year earlier on 16 January 1919, prohibition officially goes into effect, with the passage of the Volstead Act (also known as National Prohibition Act).

HAPPY TULLAMORE NEW YEAR

It’s better to pass into that other world with full passion and glory than to fade and wither dismally with age.

WHISKY TALK: SINGLE MALT EXPOSÉ

Hello again Jakarta-based whisky enthusiasts. Join us for arguably the first ever sharing session about whisky (single malt) knowledge. This is purely for fun and educational purpose. Not a certain product promotion. from a certain brand.

WHISKY TALK – Single Malt Exposé by RGN Whisky Warriors at The Penthouse – Intersport World Stage Arena, BSD City

WHISKY TALK

A fun educational conversation about single malt Scotch whiskies—Speyside, Islay, Island, Highland, et al. We’ll do a whisky tasting, too, so you have better understanding why Islay whisky (i.e. Lagavulin) usually have a smoky character, while Speyside whisky (i.e. Glenlivet) generally light and grassy.

Rima Bebas PKS: Vodka, Warsawa, Stolichnaya

Sehubungan dengan mikol (akronim dari “minuman beralkohol”—lebih beradab dikit dari “miras/minuman keras”, mind you), sejujurnya saya bingung harus mendiskreditkan si Bapak Dirjen Bea Cukai, Anwar Suprijadi, atau gimana. Manuver bersih-bersih beliau terhadap jajarannya memang lumayan ampuh menekan tingkat pat-gulipat, efektif mengurangi korupsi yang telah amat kronis merasuki departemennya. Namun di sisi lain saya—dan pasti juga sejawat penggemar mikol sekalian—jadi kelimpungan banget karena gerak berantas KKN tersebut merembet kepada minimnya ketersediaan booze di pasaran.

Jangankan bermimpi mengkonsumsi Jim Beam Black—apalagi edisi khusus Jim Beam yang lain yang juga yum yum: Jacob Beam—bisa dapet wiski yang standar aja macem Red Label, wih, di Bali tuh susah banget. Kalopun ada, duh gusti, harganya udah anjing melambung. Sempat melangit hingga Rp 500 ribu, kemudian nyungsep lagi ke Rp 350 ribuan. Itu aja masih mahal sebab biasanya sekitar Rp 135 ribuan. Gokil.

Scroll to Top